In de middeleeuwse straatjes van Mainz kun je geweldig shoppen. Het aanbod is heel afwisselend: fashion, lifestyle, kunst, antiek, cadeauartikelen, delicatessen, je kunt het zo gek niet bedenken.  Hieronder geef ik je tips over de verschillende wijken en de shops die je echt niet mag missen.

  • Altstadt: deze wijk vind je tussen Schofferstrasse, Leichhof en het treinstation Romeins Theater.  Je gaat hier met volle tassen naar huis want het is onmogelijk om niet te slagen in een van de 100 winkels. 
  • Neustadt: Dit gebied ligt tussen Frauenlobplatz en Boppstrasse. Hier shop je veel kleine winkeltjes. Op het Gartenfeldplatz zijn talloze winkels, pubs en cafes te vinden. Lekker struinen over de markt? Dat kan elke donderdag op het Frauenlobplatz tussen 7 en 13 uur .
  • Centraal Station/Bleichenviertel: centrum van deze wijk is Neubrunnenplatz met veel sfeervolle restaurants.
  • Markt/Korbgasse: gelegen tussen de markt, het stadhuis en de Rheingoldhalte. Hier kun je fijn shoppen in het winkelcentrum Am Brand. 
  • Voetgangerszone/stadsmijl: tussen Ludwigstrasse en Grosse Bleicher tref je de grote winkelketens en warenhuizen. Het winkelcentrum Römerpassage is eveneens in deze wijk gevestigd.

Een bonte verzameling bij conceptstore Le Tosch

Le Tosch ingang winkel Mainz

De buitenkant van de winkel is heel uitnodigend en lekker girly met al dat roze. Ik wil gelijk een kijkje nemen! Binnen is het een bonte verzameling van kleuren en spullen. Zelfs de toonbank is prachtig met fluweel bekleed. Of je nu een mooie sjaal, kleed, tas of jurk wilt kopen – je gaat het bij Le Tosch zeker vinden! Na afloop loop je zo door naar het bijbehorende wijn/koffiebar en plof je neer op één van de stijlvolle poefjes of banken. Probeer de quiche eens!

Adres: Augustinerstraße 27

Voor een beachy-vibe ga je naar Oh La La – by Schué

Dit gezellige winkeltje is gevestigd aan het pittoreske pleintje Kirschgarten. Je koopt er vrolijke badkameraccessoires, mooie nachtkleding en prachtige strandtunieken.

Adres: Kirschgarten 26-30

Vind een uniek kledingstuk bij Jana Blume Vintage

Dol op vintage kleding? Loop dan zeker even binnen bij Jana Blume Vintage! Deze super schattige winkel vind je vlakbij de befaamde Dom in de Fischtorstrasse. Onder de handgeselecteerde stukken vind je de mooiste kleding, tassen en accessoires. Jana is heel behulpzaam en staat voor je klaar met stylingadvies.

Adres: Fischtorstrasse 4-8

Shop een leuk cadeautje bij Toscana (Textil)

Als vrouw kun je dit winkeltje gewoon  niet voorbij lopen. Je wordt als een magneet aangetrokken door die leuke gekleurde spulletjes die buiten staan. Elegante serviezen, stijlvolle woonaccessoires, geweldige tassen. Je wordt er hebberig van. Vlakbij hebben ze ook een vestiging waar ze alleen textiel verkopen. Ook heerlijk om even rond te kijken!

Adres: Leichhof 7-9

Toscana winkel Mainz

Smakelijke cadeau’s bij Hussel Confiserie

Als je dol bent op chocolade dan is Hussel Confiserie verplichte kost! In dit chocolade-paradijs zijn de heerlijkste bonbons uitgestald en kun je de allerleukste chocolade-cadeautjes kopen. Hoewel ik hoop dat het cadeau thuis haalt…Ik kan niets beloven!

Adres: Römerpassage, Adolf-Kolping-Straße 4

Kortom: in Mainz kun je niet alleen cultureel en culinair je hart ophalen, je kunt er ook heel goed shopping bags vullen!

Lees ook: citytrip met de trein: ontdek Mainz

Lees ook: De romantische Rijnvallei: per trein van Keulen naar Mainz, Duitsland