Over Mij en Mijn Blog

foto Miss Railway bij trein

Even voorstellen…

Mijn naam is Saskia. Ik ben van kleins af aan al dol op reizen. Niet zo gek dus dat ik na de middelbare school een toeristische opleiding ging doen. Als bijbaantje werkte ik op zaterdag bij een reisbureau. Heerlijk om je de hele dag met vakanties bezig te houden! Uiteindelijk kreeg ik bij toeval een andere baan aangeboden en rolde zo in een andere branche.

Uiteraard ben ik nooit opgehouden met het maken van mooie reizen en heb een hoop van de wereld gezien. Hoe ik bij treinreizen kwam? Eigenlijk door het tv-programma Rail Away. Er is voor mij niets rustgevender dan op de bank liggen en je door de therapeutische voice-over stem mee te laten nemen op al die prachtige treinreizen. Heel relaxed! Daar kan wat mij betreft geen yogasessie tegenop. Dat is dus het moment dat de liefde is geboren…

Sindsdien reis is vaker met de trein en heb ik ervaren dat het ‘echte‘ treinreizen net zo fijn is als ik op de bank voor de tv heb ervaren. Het voordeel van reizen per trein ten opzichte van vliegen is dat je reis vaak al heel dichtbij huis begint. Je zit dus al gelijk in die heerlijke vakantie-vibe. Je hoeft niet 1,5 uur van te voren aanwezig te zijn, geen lange check-in procedures en je kunt lekker veel bagage meenemen. Wat wil je als vrouw nog meer…? Bijkomend voordeel is dat je ook nog eens je steentje bijdraagt aan een beter milieu want treinreizen zijn minder belastend voor milieu en klimaat dan vliegreizen. Win-win dus!

Wat kun je van mijn blog verwachten?

Ik schrijf blogposts over bestemmingen die ik met de trein bereik. Dat kan in het buitenland zijn maar ook in ons eigen kleine kikkerlandje. Soms zal de treinreis het doel op zich zijn, andere keren zal het slechts een middel zijn om de bestemming te bereiken.

Ik neem je mee op dit avontuur, geef je tips en hoop dat ik jou dan behoed voor de problemen waar ik misschien tegenaan loop. Zo kun jij genieten van een zorgeloze (trein)trip. Mocht je nog tips voor mij hebben dan zijn die altijd welkom! Stuur me een berichtje via het contactformulier.